Intuitiivinen ja tunnemaalaus

Ensimmäisenä haluan sanoa, että tunnemaalaus ei ole pyrkimystä maalaamaan jotain esittävää eli sinun ei tarvitse olla ikinä maalannut, eikä ns. osata maalata.

Se on värien purkua, omaa työstöä. Maalauksen aloittamista buustaan energialla tai jollain hoidolla, meditaatiomatkalla. Käymme läpi mahdollisesti keskustelua ja viemme itsemme tunnetilaan, jonka haluamme ulkoistaa itsestämme.

Maalaus on yllättävän avaavaa ja rentouttavaa. Rentoutuessa oma intuitio avautuu, ja paperille usein kanavoituu alitajuisen ja syvän tietoisuuden asioita, väreinä, tunteina, kuvioina.

Kuvaa ei voi tulkita kukaan muu kuin tekijä itse, sillä se sisältää aina syvemmin tietoa. Ryhmässä voidaan halutessa kuitenkin keskustella siitä, että mitä muille nousee, tai ohjaaja voi avata mitä hänelle nousee kuvasta. Lopullinen tulkinta on aina tekijällä. Kenenkään kuvaa ei arvostella, eikä kenenkään kuvaa tulkita, mikäli itse ei halua sitä tehdä.

Tunnemaalauksessa on kyse lopulta siitä, että miltä se tuntui, mitä se ehkä avasi itselle. Maalaamisen tulisi olla tekijälleen antoisaa ja jättää jälkeensä hyvän fiiliksen siitä, miten rentouttavaa se oli.

Maalaus toteutetaan joko ohjatun kuvan kautta, esim. puu. Tai villisti mitä vain. Voidaan käyttää myös intuitiivista värien valintaa. Lisäksi tunnemaalaus voidaan toteuttaa pensselillä, tai käsin. Tunnemaalauksen tarkoitus on auttaa antautumaan itsen sisäiselle maailmalle.

Ryhmässä

Tunnemaalaus on mitä parhainta terapiaa itselle. 

Aloitamme tutustumisella, ja sen jälkeen aloitamme sopimallamme aiheella. Mielikuva, hiljentyminen, meditaatio tai joku hoito, tai musiikki auttaa avautumaan tilaan, jossa luovuus virtaa. Töiden valmistuttua voimme keskustella tuntemuksista ja lopputuloksesta. Jokainen saa siis itse päättää haluaako tuoda esille oman työnsä. Ryhmän energiat ja ohjaajan tai ohjaajien läsnäolo tukevat avautumista.

Miten olen tutustunut maalaukseen. Olen koko ikäni maalannut ja piirtänyt. Alussa tein paljolti esittäviä muotokuva maalauksia. Sairastuttuani sisäilmasta, purin tunteitani maalaamalla intuitiivisesti. Myöhemmin maalaus alkoi yhä enemmän tuntua sopivalta purkukeinolta ja prosessina usein puran ensin sen kaiken mieltä painavan ja jonkin ajan kuluttua maalaan ns. puhdistus maalauksen, jonka energiat tukevat sitä muutosta mikä minussa on tapahunut prosessin aikana.

Tuli ajatus jakaa tätä muiden kanssa. Lopulta tämä tunnemaalaus sai oivalluksen juuri siitä, että minulla on mahdolisuus myös selvätietoisuuteni kautta avata energioistasi asioita, joten keskustelu yhdessä on yleensä hyvin antoisa ja avaava ja auttaa avautumaan asioille itsesssään. Hyvien kokemusten siivittämänä olen jatkanut erilaisten menetelmien opiskelua omaehtoisesti ja löytänyt moninaisia erilaisia tapoja maalata. Lisäksi teen sielunkuvamaalaus ohjausta, joka perustuu myös energiahoidon, medien jne. avustuksella avattavaan tietoisuuteen itsesssään.

Tykyryhmille olen ohjannut mm. samalla tapoja miten he voivat omassa työssään hoitoalalla esim. hyödyntää tätä maalaamista. Lasten ja nuorten kanssa käytämme maalin kanssa myös muitakin materiaaleja. Maalaus on monipuolinen tapa pysähtyä hetkeen.

Tervetuloa maalaamaan kanssani <3


Voit tulla myös yksin maalaamaan. Voimme katsoa yhdessä maalauksesta nousevia asioita, joita tuen selvätietoisuuden avulla, vahvistaen sinun tietoisuudestasi nousevia asioita. Suosittelen kolmea maalauskertaa, jos mahdollista, sillä silloin voimme nähdä sen avaavan vaikutuksen. Tunnetaide päivät sisältävät aina energiahoitoa, joka auttaa sinua etenemään matkallasi.

Sopii hyvin kaveriporukalle, työpaikan virkistysiltapäivään, polttareihin, syntymäpäivälahjaksi tai pariskunnille tuoreeksi tavaksi tutustua paremmin toisiinsa. Suunnitellaan sulle sopivasti.