JÄSENKORJAUSOSIO

Hyvä muistisääntö on Olavi Mäkelän ja Pentti Penttilän sanoin -Otetta ei koskaan oteta, vaan se haetaan aistimalla, tunnustellen ja kuljettamalla sormia herkästi alla olevalla kudoksilla. 

Otteet eivät etene koskaan suoraan, vaan lihasta pehmitetään hiljalleen. 

Hoito tehdään aina asiakasta kuunnellen. Jos asiakas kokee hoidon kipeäksi, se on kipeää hänelle. 

Älä käsittele yhtä aluetta liian kauan yhtäjaksoisesti, sillä kudokset voiat vauroitua ja tämä ilmenee kipuna ja turvotuksena seuraavana päivänä. 

Tarkkaile asiakkaan hengistystä, ettei tämä pidätä liian kauan. Muistuta hengityksestä lempeästi, hengitys auttaa hoitumista.

Puhdas lähimmäisenrakkaus ja aito kiinnostus asiakkaan auttamiseen, on hoidon toimimisen edellytys.

Salassapitovelvollisuus ehdoton.

KOTIHOITO OHJEITA HOIDON JÄLKEEN

Vettä olisi hyvä juoda runsaasti -tehostaa kehon puhdistumista
Lepo olisi suotavaa
Voimakasta fyysistä rasitusta olisi hyvä välttää 3-4 vrk hoidon jälkeen, mikäli mahdollista. Tämä tukee kehon tekemää tasapainotustyötä.
2-3 vrk ajan voi lihaksissa esiintyä aristusta ja kosketusarkuutta. Avuksi voi kokeilla kylmä- ja/tai merisuolakäärettä, hyvää kipuvoidetta.
Merisuolakääre suhde;
1 litra vettä
3 rkl karkeaa merisuolaa (pöytäsuola ei käy)
Sulata suola pieneen määrään lämmintä vettä. LIsää kädenlämpöistä vettä ja sekoita. 
Kasta pyyhe vedessä ja väännä liika vesi pois. Aseta kääre tulehduskohtaan 10-30 min 3 kertaa päivässä. Käärevettä voit käyttää useamman kerran kun säilytät sen viileässä. 
Mikäli on munuaisten vajaatominta, ei tule käyttää suolakäärettä selän allueella. Suolakäärettä ei tule käyttää mikäli se aiheuttaa ihon ärsytystä.