Pakko olla valmista -blokki

12.03.2023

Tunnistatko itsesi siitä, että kaiken tulisi olla valmista voidaksesi edetä tai tuoda asiat näkyville?

Meillä on mitä kummallisempia uskomuksia syntynyt ajanmyötä. Joillekin meille, kuten minulle mm. - on ollut pakottava tarve saada kaikki valmiiksi, ennenkuin voin tuoda sen esille. Kuitenkin elämä on jatkuvaa muutosta, eikä mikään ole koskaan valmista. Jatkuva kehittäminen ja kehitys on itseasiassa juuri esim. tuotekehityksessä tarpeellista. Samointoistuva alkaa maistua puulta pian, ja kehitys on taas itselle ainakin tärkeää. Intohimo tekemiseen pysyy, kun työssä on riittävästi haastetta ja uudistumisen mahdollisuutta. Kun tulee tunne, että se on tavallaan valmis, enkä pääse enää eteenpäin, -päästän irti siitä ja on aika siirtyä uuteen. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että joka hetki olisi uudistuttava. Meillä on aikamme, syklimme ja paikkamme. Kaikki tapahtuu juuri oikeassa ajassa,

Toki, on olemassa upeita tuotteita, jotka eivät koskaan vanhene, vaikka ovat olleet markkinoilla jo pitkäänkin samanlaisena. Joidenkin tuotteiden arvo senkuin kasvaa, vaikka se on samanmoinen kuin alkujaan luotuna. Samoin, koska elämä on syklinen, niin kierrämme itsessämme oppien syklejä, niin esim. muoti on hyvä esimerkki siitä, että se toistaa aiempia juttuja - mutta huomaatko, että uudistuen. 

En tarkoita tuotteilla missään nimessä nyt vain materiaa, vaan ihan kaikkea mitä teet. 

Miten purkaa tämä blokki?

Tämän blokin juuret juontavat yleensä jo hyvin pitkälle elämässämme. Meiltä on saatettu odottaa lapsena jo täydellisyyttä kotona, kuin koulumaailmassa. Olemme parhaamme mukaan yrittäneet olla 10 arvoisia tyyppejä, sovittaen itseämme johonkin, mikä ei oikeasti edes ole meille.

Ensin tulee tunnistaa, että mistä tämä lähtee? Mikä on se kohta, jossa sinä olet alkanut suorittamaan elämääsi pyrkien täydellisyyteen. Itse rakastan nykyään rouheutta ja olen todella armollinen itselleni kaiken, kodin, työn ja elämän suhteen. Mutta oma blokkini lähti ihan lapsuudesta, jolloin en vain koskaan riittänyt, vaikka kuinka yritin ja minulta odotettiin koko ajan vain lisää. Jälkeenpäin olen myös ymmärtänyt, että olisin varmasti ollut koulussa hyväkin oppilas, mutta mitä enemmän joku odotti minulta, sitä vähemmän minua kiinnosti. Tämä on aiheuttanut myös sen, että tässä hetkessä, en kestä yhtään sitä -että joku odottaa minulta jotain. Tunnistatko sinä mistä kohti olet alkanut suorittamaan muiden toiveita, unohtaen sinulle sopivan tavan toimia?

Ei ole mitään minkä vuoksi et voisi pyrkiä aina parempaan

On hyvä pyrkiä aina eteenpäin, mutta silloin, kun se täydellisyyden tavoittelu alkaa olla itselle jo este edetä sekä se aiheuttaa suunnatonta stressiä, niin siitä tulee pulma. Ensin voit kiittää itseäsi siitä, että olet huomannut sen, että tälle asialle voisi tehdä jotain. Halu päästä rennompaan tapaa toimia ja tehdä sekä elää, on ensimmäinen askel muutokseen.

Luonteiden erot tunnistaen, löytyy oma tapa tehdä

Jokainen on toki luonteeltaan erilainen, ja se jo itsessään voi tehdä sen, että toinen tekee pikkutarkempaa ja hitaasti ja toinen nopeasti ja vähän leveämmin ja kaikki se on juurikin oikein -erilaisuus on rikkaus. Kyse ei ole siis siitä, että olemme erilaisia. Kyse on siitä, että jarru syntyy tehdessäsi asioita vastoin omaan tunnettasi ja vaatimuksesi itseäsi kohtaan ovat mahdottomia. Kun teet vastoin omaa tunnettasi, jossain kohtaa voimat vaan loppuvat ja asiat alkavat jumittaa, stressi kasvaa etenemättömyydestä. Saatat jopa luovuttaa hyvästä ideasta, koska koet, ettei se ole riittävän hyvä.

Täydellinen vapautuminen

Suorittamisesta vapautumiseen ja itsesi kuuntelun kautta etenemiseen, askeleet eivät tapahdu yleensä hetkessä. Teemme tätäkin hommaa koko elämämme, emmekä ole siinäkään valmiita. Vaikka olisit jo todella vapauttanut itsesi tekemään asioita sydämen kutsumuksessa, niin ajoittain se saattaa horjua, ja tämä on oikeasti hyvä juttu. Silloin sinulla on mahdollisuus havannoida sitä, että miten toimit ja miten voit toimintaa muuttaa. Opit jatkuvasti siitä, ja mahdollisesti voit auttaa myös muita vapautumaan ja elämään rennommin. On todella helppoa vieriä aina uudellaan vanhaan tapaan, joten alkuun tarvitset todella paljon oman toiminnan tiedostamista ja muutosta

Rentoutumisen tärkeys

Kun huomaat jumittavasi, niin ykkösasia on todellakin tunnistaa se miksi. Mutta se onnistuu vain sen kautta, että kuulet itseäsi, niinkuin kerroin tuolla. Niinkauan kuin suoritat ja etenet hurjaan vauhtia, et voi kuulla sitä mitä sydämesi sinulle haluaa kertoa. Joten mahdollista itsellesi pysähtymisen hetkiä. Hengitä syvään useita kertoja päivässä, päästäen irti kiireestä ja muistuta itseäsi vaikka sanomalla ääneen siitä, että kaikki on hyvin juuri tässä hetkessä. 

Humpuukkia koko juttu

Näin sitä voisi kuvitella. Mutta katsopa menestyviä yrityksiä. Nämä yritykset ovat menestyviä siitä syystä, että niiden perustajat ovat alkaneet toteuttaa omaa kutsumustaan. He ovat rohkeasti tehneet asioita, mitkä ovat heistä tuntuneet hyvältä. Niinkauan, kun tämä polte on käynnissä, yritys menestyy ja asiakkaat haluavat tämän yrityksen tuotteita. Jokainen yrittäjä on aloittanut jostakin ja heidän tuotteensa on kehittynyt vuosien varrella yhä paremmaksi. 

Tuli tässä mieleeni tarina yhdestä yrittäjästä, joka möi aivan mahtavia kylmä- ja lämpövoiteita. Hän kertoi, että alkuun hän oli pakannut nämä voiteet pilttipurkkeihin ja käynyt yrityksissä kertomassa tuotteesta. Nyt tuote oli pakattu edukseen, ja tuote oli kehittynyt muutenkin paremmaksi vielä.


Energian vaikutus

Olen nähnyt omassa työssäni sen, että kun itse olen kunnossa ja hyvinvoiva sekä kuuntelen sydäntäni, niin kaikki soljuu eteenpäin. Kun väsyn ja alan jumittaa mielentasolla liiaksi, alkaa kaikki jumittaa. 

Oletko huomannut, että jotkin tilaisuudet ja ihmiset kutsuvat luokseen sinuakin. Ihmettelet siellä, että miten ihana juttu se olikaan. Ymmärrät varmasti nyt paremmin, että vain sisäisen tunteen ja elon kautta voimme hyvin. Kun alamme suorittamaan ja koetamme sopeutua muiden vaatimuksiin -sammumme. Kun annamme itsellemme luvan nauttia ja iloita, niin samalla tuemme terveyttämme, hyvinvointiamme ja elämä etenee. Sekä kaiken ilon kautta, kutsumme puoleemme uusia tarjouksia ja mahdollisuuksia ja ymmärrämme, ettei mikään ole koskaan valmiimpaa kuin tässä hetkessä on ja se on juurikin sopivasti joka hetki.

Lopuksi nostan vielä yhden asian -Häpeä

Meille on opetettu se, että meidän tulee olla aina vain parempia tai emme riitä. Kun ymmärrämme sen, että olemme riittäviä itsenämme. Kun tunnemme olevamme riittäviä näin, ei meillä ole tarvetta väkisin luoda mitään ulkopuolellemme, vaan nautimme jokaisesta asiasta minkä voimme ja haluamme tehdä. 

Olen luonut sisäisenlapsen meditaatio energiahoidon, sekä chakrojen peruskurssin -auttamaan sinua rentoutumaan, avaamaan ja kohottamaan energioita ja rakastamaan itseäsi paremmin. Nämä löytyvät verkkokaupasta täältä