Värien merkitys ja voima

10.03.2023

Oletko huomannut, että usein valitsemme ympärillemme värejä ajoittaisesti erilaisia. Saatat rakastua punaisiin saappaisiin tai keltaiseen laukkuun. Jonkin ajan kuluttua kuitenkin sinusta tuntuu, ettet oikeastaan voi edes sietää tuota väriä silmissäsi, mutta myöhemmin etsit taas sitä väriä.

Värit vaikuttavat mieleemme ja mielleyhtymiin. Keltainen kuvaa meille usein aurinkoa, ja kevättä. Eikä mene energia ajatuksellaan yhtään ohi tuo ajatus, sillä keltainen on solarplexuksen väri, jota kuvataan aurinkona. Solarplexus sisältää paljon myös pelkoja ja uskomuksia itsestä ja omanvoiman keskus. Niinpä kehosi ohja sinut luonnostaan värin pariin, joka tukee tämän alueen puhdistumista. Itse voit myös tehostaa sitä, valitsemalla juuri niitä värejä lähellesi tuona aikana, jotka tukevat minkäkin chakran värejä.


Tänä aamuna valitsin itse keltaisen kynttilän. En usko lainkaan sattumiin, että kaikista värikkäistä kynttilöistä siirsin tuon juuri tähän tietokoneen viereen tänään, sillä olen tekemässä rohkeaa hyppyä elämässäni töidenkin suhteen. Esille tuleminen on minulle ollut haastavaa, ja siksi juuri keltainen tukee erittäin hyvin tätä hetkeä.

Kotimme on nykyään oikea värien suitsutus, kun aiemmin kaipasin vain yhtä harmonista väriä.Lapsenlapset nauttivat myös väri-ilottelusta ja itseä alkaa aina hymyilyttämään tämä Peppimäinen talo.

Yksi yö olin tilannut uudet kortit. Olin unenpöperössä ostanut kortit mitkä kutsuivat vahvasti puoleensa, ja niiden lempeät värit kutsuivat erityisesti minua. Liitämme valkoisen ja pastellisävyt usein lapsiin, lempeyteen, puhtauteen ja rakkauteen. Onkin luonnollista, että maailma saattaa olla hyvin pastellinen myös joillakin, jotka elävät vahvasti tätä puhdistumisen, puhtauden tai romanttisen lempeyden kaipuun tai sen elämässä olevan taian vallassa.

Olen aina rakastanut mustaa. Musta on mahtava pohja kaikille väreille. Ymmärrän kuitenkin sen merkityksen myös itselleni. Samaan aikaan kun musta on kaikkien värien sisältämä pohja, se kertoo meille voimasta, ja myös piiloutumisen tarpeesta. Musta mielletään voiman väriksi ja usein näemmekin nuortenkin pukeutuvan mustaan. Samaan aikaan kun se upottaa massaan -toisin kuin keltaiset vaatteet- se antaa myös mahdollisuuden tuntea itsensä voimalliseksi, koska niinkuin sanoin -sisältää kaikki värit.

Kuolemaan liitämme usein valkoisen värin. Miten upeasti se kertookaan siitä puhtaudesta ja uudelleen syntymästä, kuten lasten syntymässäkin. Valkoinen on kuin tyhjä pöytä, mihin tekee mieli ripotella hieman väriä.

Keväällä, kun puut ja kasvit tuovat vehreytensä meille, alkaa vihreä väri valloittaa maailmaa. Vihreä liitetäänkin rauhaan, sekä sydämen rakkaudelliseen tilaan. Miten upeasti tuo väri tukee meidän sydämen avautumista, että ei meidän tarvitse ihmetellä, jos keväällä sydän hieman laulelee laulujaan. Siihen kun liitetään auringon keltainen hohde, on omanvoimaisuuden keskukset vahvassa virtauksessa. Tämä onkin herättänyt minussa mm sen, että miten valtava merkitys on mielenmatkoilla -meditaatioilla- talven pimeyden keskellä, tuonne valoon.

Punainen kuvataan intohimon värinä, mutta oletko ajatellut, että se on juuri meidän juurichakramme väri- eli siellä asuu kaikki sukulinjojen uskomukset jotka helposti rajoittavat juuri tuota intohimoa. Niinpä väri avaa tätä lähdettä, että saamme virrata intohimossamme vahvasti ja juuren avauduttua pääsee maadoittava energia virtaamaan lävitsemme, sekä koko kehoon. Juurichakran ja Solarplexuksen keskellä sijaitsee sitten sakraalichakra. Sakraalinvärinä kuvataan oranssia, joka onkin sekoitus keltaisesta ja punaisesta. Näin ollen kaikki energiakeskukset kaipaavat luonnostaan puhdistamista ja auki pitämistä jatkuvasti, että ne voivat tukeutua toisiimme. Jos kaipaat arkeesi lyhyitä chakraharjoitteita -löytää täältä kiva hoitosarja, jolla pääset puhdistamaan ja hoitamaan chakrojasi. Mukana virtaa energiahoitoa, eli saat tuen myös tähän työhön kuunneltuasi äänivideoita. Harjoitteet on helppoja ja lyhyitä tarkoituksella ja tukevat toisiaan.

Sinisen liitämme taivas-maa yhteyteen, eikä ihme, kun kauniina kesäpäivänä istuu rannalla ja katsoo tuota taivas-maa yhteyttä, niin voiko kauniimpaa olla. Sinisen ajatellaan olevan korkeamman henkisyyden värin, sekä se liitetään kurkkuchakraan. Ääni, ja kuulo -aistimme, jotka auttavat meitä tuomaan esille omia tuntojamme muille. Laulu, äänihoidot, musiikki, keskustelu jne. kuinka tärkeitä ne ovatkaan meille kurkkuchakran kehittämisessä. Ajanmyötä kurkkuchakran kautta tuotettu puhe muuttuu rakkaudellisemmaksi, ja näen chakran muuttuvan enemmän violetiksi, kuin siniseksi. Kurkkua kuvataan myös oman tietoisuuden tuottajaksi, eli kerromme oman itsemme tietoisuuden sanoja. Sydämen avautumisen kannalta kurkkuchakran kehitys on tärkeää ja toisinpäin. Esim. anteeksi annolla ei ole mitään merkitystä, jos se ei ole linjassa oman tunteen kanssa. Kurkun kautta voimme tuoda esille tunteitamme sanoittaen, mutta sanat eivät kerro mitään, jos emme tunne näin olevan. 

Sydämen ja kurkun väristä löytyykin turkoosi chakra, joka on omantotuuden chakra. Miten upeasti vihreä ja sininen tässä sekoittuukaan. 

Vesi puhdistaa ja virtaus auttaa virtaamaan, joten esim. suihkussa voimme ajatella veden puhdistavan. Voimme käydä ihanilla virtaavilla puhdistavilla matkoilla vedessä.

Ruskean värin miellämme helposti maahan. Ajattelemme sen likaiseksi ja onhan siinä useita eri värejä, jotka keskenään tuottavat tuon ruskean värin. Ruskea on kuitenkin hyvin maadoittava väri, eikä suotta maa ole sen värinen. Hautaapa jalat hiekkaan mielikuvissa tai oikeasti, ja koe miten upeasti tuo ruskea väri avautuu sinulle.

Violetti on siitä hauska väri, että sitä löytyy hyvin vähän luonnosta loppujen lopuksi. Se on punaisen ja sinisen risteys väri ja mietipä miten se menikään, -punainen juuri kertoo uskomuksista ja sininen kurkku omasta tietoisuudesta. Molemmat vahvoja portaaleja. Juuri aloittaa maa-alueen chakrat sydämeen asti ja sydämen jälkeen kurkku avaa korkeamman tietoisuuden chakrat.


Kulta on sitten väri erikseen, jossa toki voimme nähdä keltaisen ja valkoisen hohdetta, ehkä vähän oranssinkin. Kullan metallisuus on tietenkin se, joka saa sen hehkumaan. Olemme mieltäneet kullan sitten korkeaksi väriksi, koska kulta materiaalina on myös kallista. Värin upea hohde ja samalla maadoittava vaikutus tuovat yhdessä juuri meitä lähemmäs tuota maa-taivas yhteyttä. Todellisuudessa kulta ei ole se juttu, vaan se värähtely minkä se antaa. Irrallisena kaikista väreistä se on mielettömän kaunis, omalaatuinen, erilainen ja se on se juttu. Yksilöllinen sinä kaipaat kullanhohdetta, koska se on kaunista, omalaatuista, erilaista -sinunlaista. 

Kristalli -läpinäkyvä, hohtava vaalea. Väri ilman väriä. Se kertoo siitä miten mikään ei oikeastaan suorastaan liity mihinkän elämässämme. Aineeton, ajaton, sanaton, mauton, hajuton. 

Nauttikaamme väri-ilottelusta ja leikkisyydestä elämässämme.

Kynttiläseremonia, täältä löydät ihanat kynttilämme ja niiden mukana saat ihanan puhdistavan kynttiläseremonia videon. 

Mitä sinulle kertovat värit ja miten käytät niitä elämässäsi? Onko kodissasi jotkut värit nousseet esille erityisesti?


© 2023 Satuna / Kasvatetetaan rakkaudella, kaikki oikeudet pidätetään