Mahdollistaja

Menterointia sydämellä, tahtoa ja intoa tehdä kanssasi unelmistasi totta. Matalan kynnyksen tukea, kun olet aivan alussa ja kaikki on sinulle uutta.

Hei, olen Satu Välipakka. Olen työskennellyt yrittäjänä jo useita vuosia, ja aina törmään siihen, että ideoita on niin valtavasti etten pysty niitä itse toteuttamaan. Näin ollen olen huomannut tukevani yrittäjiä, tuomalla heille menterointi apua, näkemällä mahdollisuudet ja kehittämisen kohteet. 

Tästä lähti tämä mahdollistajan polku, sillä yrittäjä ystäväni, sekä lähipiiri, kannustivat minua jakamaan tätä lahjaani myös muille.


Parasta yrittämisessä on jatkuva uudistuminen ja mahdollisuus tuoda asioita omalla tavalla näkysälle.

Me tarvitsemme yrittäjänä usein toisilta näkemystä ja jäämme yksin asioiden kanssa helposti, johon saattaa hyvä idea kaatua. Se on aina tosi sääli, jos hyvä idea jää vaiheeseen vain siksi, että kynnys lähteä yritysneuvontaan on liian suuri.

Mahdollistajana tuon sinulle matalan kynnyksen tukea, joka ei kaadu korkeaan hintaan. Sydämeni sykkii sille, että saamme lisää yrittäjiä, jotka haluavat tehdä työtään sydämellään. Saamme myös toivottavasti enemmän nuoriakin toteuttamaan sydämen toiveitaan.

Sinun ei tarvitse olla vielä varma, vaan riittää, että käymme läpi kanssasi ideaasi ja vaikka tyytyisit siihen, että se ei olekaan hyvä -olet katsonut senkin kortin. Voi olla myös, että jonkin ajan kuluttua ideasi kasvaa mitoissaan, tai saat jo keskustelustamme potkua niin paljon, että idea lähtee uuteen nousuun.

Minusta on ihana, että suomessa on monet alkaneet kuunnella sydäntään ja toteuttaa unelmiaan. Yritysten takana on mahtavia tarinoita. Autan sinua tuomaan tarinan näkyville ja näkemään lisää mahdollisuuksia yrityksessä. Autan myös tuotteen tuotteistamisessa, jos olet aivan alussa yrityksessäsi.

Yrittäminen on kivaa, kun löytää itselleen sopivia polkuja. Itsellä meinasi alkuun kompastua koko homma siihen, että yrittäjäksi olil lähdettävä sairauden seurauksena niin nopeasti ettei minulla ollut yrittäjäkoulutusta tms. Kirjanpito oli kauhistus minulle ja kaikki mistä ja miten. Kotisivut, argh - jne. Mutta olen vuosien varrella löytänyt mahtavia helpottajia, että voin vain nauttia suureltaosin työstä.

Minulla ei ole alan koulutusta, vaan elämänkokemus monista aloista ja opin mielelläni lisää koko ajan. Uskon tämän myös rohkaisevan niitä, jotka kokevat, että eivät voi toteuttaa jotain asiaa, koska heillä on elämän tuomat opit -eikä ammattitaitoa koulutusten kautta.

Kantapään kautta opittua on mm se, että älä pienennä, vaan laajenna visiotasi - mutta linjaa se selkeyttääksesi.

Uskalla olla omanlainen, ja ole muutos valmis jatkuvasti. Tämä on ollut  haaste minulle itselleni ja varmasti monelle muulle samanmoiselle, sillä nykyään vieläkin paljon ajatellaan, että yritys on yhden linjan yritys. Itse uskon kuitenkin yrittämisessä monipuoliseen tarjontaan monestakin syystä, mutta ei kaikkein vähiten siksi, että pääset toteuttamaan itseäsi monintavoin. Jokainen yrittäjä on omanlainen.

Palvelu voidaan toteuttaa puhelimessa, tai paikan päällä. Mieluiten tulen itse pöydän äärelle, jossa voimme kartoitella kaikkea yhdessä. Ja joissakin tapauksissa, voit tulla myös luokseni.


Mitä en tee ja teen;

-En perusta yritystä kanssasi - ohjaan sinut kyllä oikeaan paikkaan

-En tee virallista yritysohjausta - vaan autan sinua näkemään mahdollisuudet ennen yritysohjaukseen menemistä.

-En tee sinulle valmista materiaalia - mutta autan sinua näkemään mahdollisuudet ja visuaalista näkemystä. Kerron mistä löydät mm materiaaleja, ja mitä kannattaa huomioida niissä.

-En rahoita, enkä tee rahoitussopimuksia - mutta autan sinua löytämään polun sinne

-Meinasin kirjoittaa, että en markkinoi - mutta itseasiassa en markkinoi, mutta tuon kyllä esille tuotteita.Markkinoinnissa minulla on erilaiset ajatukset, kuin mitä yleensä näemme mainonnassa. Autan sinua  kehittämään markkinointiasi esim. somessa. Lue lisää ajatuksistani markkinoinnista täältä

-En takaa  yrityksesi menestystä - mutta autan sinua löytämään mahdollisuuden löytää uusia raikkaampia polkuja ja sitä kautta mahdollisesti menestymään

-En päivittele kotisivujasi - mutta autan sinua rakentamaan kotisivut ja käyttämään niitä itse. Otan kertaluontoisen maksun ohjauksesta, ja sivujen teosta ja sen jälkeen sinä maksat kotisivukoneelle normaalin ylläpito maksun tai teet ilmaiset sivut iilman omaa domainia. Voit luoda tämän jälkeen itse vaikka kuinka monia kotisivuja itse. Käytämme helppoja kotisivupohjia.

Voin auttaa sinua myös luomaan fb sivuston, sekä instagramiin ja niiden käytössä. 


Mutta se mitä kaikkein eniten teen 

Tuen sinua unelmissasi,  mietimme yhdessä mahdollisuuksia ja tuon ideoita ja sinä pääset itse vaikuttamaan kaikkeen. Kyse on sinun yrityksestä, sinun unelmasta -autan vain laajentamaan sitä ja löytämään polkuja eteenpäin. 

Sitä mitä en tiedä, siitä otamme selvää :)

Rehellisesti ja aidosti, uudella tavalla.

Kaikki on täysin vapaaehtoista, ei sido mihinkään kumpaakaan. Olen se "sattumalta" eteesi tipahtunut tyyppi, joka on itse kompastunut siihen, että realismi muiden ja itsen taholta iskee usein ennenkuin edes on päästy vaiheeseen, että olisiko tässä mahdollisuus tai potentiaalia.