Minuudenoppi 3

Tässä osiossa

Solarplexus, Soulbodyfusion aktivointi, Heimomatka hoito

Aluksi

Nyt on ihanasti avattu maskuliinisen energian ja feminiinisen energian keskuksia meissä. Alamme vähitellen edetä syvemmin omanvoiman alueeseen, elämän aurinkoon, Solarplexukseen. Ajatellaan niin, että saimme juuressa pois uskomuksia (joita toki työstämme varmaan vieläkin), ja sakraalissa käynnistimme elämän energiaa vahvasti. Solar kysyy, onko vielä pelkoja? Uskotko itseesi todella, sillä olemme kohta sydämessä. Sydämen alapuolella on ns maa, ja yläpuolella taivas. Shamanismissa sanotaankin, niin ylhäällä, kuin alhaalla. Ihana sydän chakramme on siinä välissä tasapainottamassa, tätä maa-taivasyhteyttä.

Ennen sydämeen siirtymistä, haluamme uskoa sen totuuden, että olemme ihania, olemme upeita, olemme rakkaita, täydellisiä itsenämme. Meidän ei tarvitse pelätä mitään, meistä pidetään aina huolta. Tässä jaksossa enkelit ovat vahvasti mukana tunnen sen. He ottavat kädestä ja sanovat, sinä olet rakas, niin upea. Kun tämän alueen uskomukset ja pelot on voitettu, niin sydämesi alkaa lämmetä. Oletko huomannut, että juuri käynnisti, sakraalin, sakraali käynnisti solarin, solar käynnistää sydämen. Solarin kaksinaisuuden kappale on kolmas silmä. Voi tulla edelleen kehollisia tuntemuksiakin.

Et voi katsoa, jos et uskalla. Kaikki minkä näet todeksi on sinulle totta.

Minuuden oppi

Tänään, olen kiitollinen siitä, että saan elää ja hengittää. Olen kiitollinen, että minulla on sydän joka lyö ja tuntee. Olen kiitollinen sielusta ja sen valosta. Olen kiitollinen siitä kaikesta mitä olen saanut kokea, kiitollinen kivustakin. Sillä tänään minä tiedän, että ei ole suurempaa lahjaa kuin rakkaus. Ei ole suurempaa lahjaa kuin elämä. Eikä suurempaa lahjaa kuin saan sen kokea, elää tässä kokemuksessa puhtaasti koko ajan.

Usein unohdamme, ettei kyse ole parisuhteista, toisista ihmisistä, vaan itsestämme. On kyse siitä miten näemme itsemme ja miten näemme elämän. Voimme valita kuoleman tai elämän. Voimme valita rakkaudettomuuden tai rakkauden. Voimme valita kiittämättömyyden tai kiitollisuuden ja näin tehdä elämämme.

Rakasta itseäsi, niin voit rakastaa muita ja muut rakastavat sinua . Kiitä kaikesta, niin saat lisää kiitollisuutta elämään. Kun luotat siihen, että sinussa on se kaikki mitä tarvitaan, ymmärrät kuinka kaunis olet nyt. Kuinka kaunis olit jo syntyessäsi. Rakasta elämää, rakasta itseäsi, Rakasta ❤️ muuta et tarvitse, se kätkee kaiken sisälleen - Rakkaus 💓"

Mistä olet kiitollinen elämässäsi?

Rentoudu

En käytä mielelläni sanaa meditointi, koska se herättää monessa ihme käsityksiä jostain sellaisesta jota kukaan ei osaa tehdä, tai sitä tekee ne hipit vaan, tai se on se -ommmmmm, juttu. Nykypäivänä se tuntuu olevan trendi, joka ymmärretään jonain niin hienona, ettei sitä oikein ymmärretä, kuin ne jotka tekevät sitä. Kuulen, usein kommentin -en minä osaa, se on liian vaikeaa.

Rentoutuminen on meditointia. Se on sitä, että pysähdyt hetkeen, kuuntelet kehoa, poistat mielestäsi ajatuksia, tai keskityt sinulle mielenkiintoiseen asiaan ilman suorittamisen pakkoa, nauttien tekemisestäsi. Miten sinä rentoudut? Luonnossa, marjassa, neuloen, maalaten, tanssien, ystävien kanssa jne. Ihminen tarvitsee itselleen asioita joissa hän kokee suurta nautintoa, sillä tämä yhteiskunta vaatii paljon myös sitä muotteihin asettumista, mitä emme aivan täysin pysty estämään. Välillä on pakko tehdä töitä, toki voit valita myös mitä työtä teet, sillä mikään ei sinänsä ole pakkoa. Voit valita nautitko töistä, löydätkö siitä jotain kivaa vai et.

Tyttäreni antoi minulle hyvän opin taannoin. Valitin hänelle, että kun inhoan paperiasioiden tekemistä. Niin viisas tyttäreni sanoi; "Äiti, mitä jos teet niitä niin, että otat lasin viiniä ja nautit siitä, että saat tehdä niitä. Ilman, että niitä olisi, ei olisi sinulla töitäkään. Ja entä jos kiität siitä, että sinulla on vara maksaa laskut ja maksat laskut ilolla, kun sinulla on siihen mahdollisuus."

En edelleenkään voi sanoa, että rakastaisin paperiasioiden tekemistä, mutta nyt ne ovat paljon mielekkäämpiä. Varaan niihin oman ajan, sytytän kynttilät, laitan puhelimen hiljaiselle, kuuntelen musiikkia ja keitän kahvit ja napostelen hedelmiä. Kääntämällä ajatukseni siihen, että voin nauttia siitäkin jollain tapaa, on siitä alkanut tulla minulle rentouttava hetki.


SOLARPLEXUS MUSIIKKI YOUTUBE


Soul Body fusion hoito ja aktivointi

Soulbodyfusion aktivointi ja hoito on hoito mikä liittää kehon ja sielun yhteen. Se palauttaa tasapainon meihin. Usein sielunpalojamme jää ympäriinsä, ja tällä voimme palauttaa niitä itseemme. Joku traumaattinen tapahtuma tms kokemus voi saada mm. sielunpalat jäämään "tienpäälle" ja olo vai olla todella hajanainen. Soulbodyfusion aktivoinnin jälkeen voit hoitaa itseäsi sillä. Se tehdään aina kahdessa osassa. Yksi osa kestää n. 15 min ja sitten tauko, ja sen jälkeen toinen osa. Tauon aikana on hyvä vaikka juoda vettä ja hieman liikkua. Saat hoidon aktivoinnin jälkeen ajattelemalla, että pyydän saada kanavoida itselleni Soulbodyfusion hoitoa, korkeimman parhaaksi, niinkuin itsekullekin sopivana, suojattuna ja maadoitettuna. Voit kanavoida sitä myös muille heidän luvallaan.

Voit ottaa aktivoinnin vastaan näillä ohjeilla (jos et halua just nyt ottaa aktivointia vastaan, hyppää yli tästä)

Otan vastaan Sadun kanavoiman Soulbodyfusion aktivoinnin suoraan eetteristä, kiitos, kiitos, kiitos

RAKKAUDEN AVAUTUMINEN ITSESSÄ -TARINA

Minuudenoppi 3

MIKÄ: Kehon kolmas energiakeskus, solar plexus -chakra, sijaitsee navan korkeudella kehon sisällä. Sen väri on keltainen. Solar plexus on ihmisen itsetunnon, henkilökohtaisen voiman ja ilon keskus. Siten se säätelee elämän hallintaa, itsetuntoa, kykyä kokea iloa ja tehdä viisaita päätöksiä.

TEHTÄVÄ: Chakra tekee oman itsen rajoista vahvat, mutta joustavat. Koska Solarplexus lujittaa henkilökohtaista voimaa, se on myös muutoksen ja eteenpäin pääsemisen moottori. Se näyttää ilon ja tyytyväisyyden aiheet keskellä arkea ja suruakin. Vahvan solarplexuksen omistaja loistaa aurinkona itselleen ja muille. Sen elementti on tuli.

TASAPAINOINEN CHAKRA: Kolmas chakra on yhteydessä ihoon ja suolistoon. Kun energia virtaa puhtaasti solar plexuksessa, iho hehkuu ja ihmisen olemus on aurinkoinen. Hänen on helppo luottaa muihin ja elää pelottomasti. Tasapainoinen solar plexus opettaa kunnioittamaan omia rajoja ja sanomaan ei, kun tarve vaatii.

ONGELMAT CHAKRASSA: Kun solar plexus toimii heikosti, ihminen ei tiedä, mitä tahtoo ja tarvitsee. Ilo on kadoksissa elämästä. Epätasapaino ajaa käyttäytymään toisten mielipiteiden ja toiveiden mukaisesti. Chakran vajaatoiminta altistaa marttyyrimaisuudelle. Ihminen saattaa vaatia itseltään kohtuuttoman paljon, kun omat rajat unohtuvat. Itsekkyys viestii ylikierroksilla käyvästä chakrasta. Kun omia toimintamalleja yritetään pakottaa muillekin, on käskyjen noudattaminen ja kohteliaisuus vaikeaa.

VAJAATOIMINTAA TASAPAINOTTAVAT: Keltaiset lakanat sängyssä, niittyleinikki- tai voikukkakedolla kävely, keltaiset kukat maljakossa ja aromaterapeuttinen katajaöljy. Mausteista fenkoli ja mustapippuri. Kivistä meripihka ja keltainen sitriini. Ruoka-aineista mysli ja pastat.

YLITOIMINTAA TASAPAINOTTAVAT: Kamomillatee, kivistä sinisafiiri, aromaterapeuttisista öljyistä piparminttu. Ruoka-aineista auringonkukan ja aniksen siemenet.

CHAKRAA VAHVISTAVA MUDRA ELI SORMIASENTO: Istu selkä suorana seinää tai tuolin selkänojaa vasten. Laske kädet polville. Koukista sormet nyrkkiin, mutta nosta peukalot pystyyn. Hengitä syviä hengityksiä ja pysy asennossa noin 10 minuuttia. Takkatulen ja kynttilöiden polttaminen meditaation aikana vahvistaa mudrien vaikutusta.

Mitä chakrat ovat? Lue lisää:

https://www.voihyvin.fi/artikkeli/chakraopas-mita-chakrat-ovat

Kuvan linkki lähde https://www.zenzoneyoga.com/chakras

Solar plexus tasapainotus ja puhdistus

Appelsiinikuorinta

Voit valmistaa itse mieltä rauhoittavan ja hemmottelevan kuorinnan. Kun kuorit ihoasi, tai muutenkin hoidat itseäsi -kohtele itseäsi, kosketa itseäsi, niinkuin tahtoisit sinua kosketettavan. Hellästi ja rakkaudella. Se eheyttää energiavirtauksia, auttaa kehon mielihyväkeskusta rauhoittumaan.

Tämän kuorinnan teet helposti itse ja mikä parasta, kaikki ainekset löytyvät todennäköisesti jo ruokakaapistasi. Kahvipurut ja sokeri kuorivat vartaloa samalla, kun kookosöljy kosteuttaa ja hunaja hoitaa ja ravitsee ihoa. Appelsiinin kuori viimeistelee vartaloa hellivän kuorinnan piristävällä vaikutuksella.

Tarvitset

 • 2 dl kahvipuruja
 • 2 dl sokeria
 • 1 ½ dl kookosöljyä
 • 2 rkl juoksevaa hunajaa
 • 1 appelsiinin kuoren
 • kannellisen lasipurkin, esimerkiksi hillopurkki sopii hyvin
 • kulhon ja lusikan sekoittamista varten

Valmista näin hemmotteleva kuorinta-aine:

 1. Sekoita ensin kahvipurut ja sokeri. Lisää kookosöljy. Voit lämmittää öljyä ensin varovasti mikrossa, jolloin se muuttuu juoksevammaksi ja on helpompi hämmentää. Varo kuitenkin lämmittämästä liikaa!
 2. Lisää seokseen hunaja ja raastettu appelsiinin kuori. Sekoita.
 3. Lusikoi seos kannelliseeen ja tiiviiseen lasipurkkiin. Koristele lasipurkki mieleiseksesi, jos annat vartalokuorinnan lahjaksi. DIY-kuorintavoide säilyy useita kuukausia jääkaapissa.
 4. Käytä vartalokuorintaa suihkussa, esimerkiksi kerran viikossa, kun kaipaat hemmottelua. Pyöritä voide hellävaraisin liikkein vartalolle ja huuhtele huolellisesti pois

Lähde; https://kotiliesi.fi/ihmiset-ja-ilmiot/muoti-kauneus/tee-ihoa-helliva-diy-kuorintavoide-itselle-tai-lahjaksi-kaikki-ainekset-loytyvat-jo-kaapistasi/

Sinun perheesi. Joku voi kysyä, että mikä perhe. Meillä kaikilla on täällä maanpäällä niin sielunperhe, kuin biologinen perhe. Olemme syntyneet jostakin ihmisestä. Monia meitä on tänä aikana kutsunut saman värähtelyn ihmiset ja heidän kauttaan syntynyt sielunperhe. Juuremme ovat kuitenkin vahvasti kiinni siellä mistä olemme syntyneet. Vaikka, et olisi missään tekemisissä biologisen perheesi kanssa, on sinulla olemassa energiasidos sinne myös. Sukupolvien ajan olemme siirtäneet oppeja eteenpäin, erilaisia uskomuksia, joita toistamme myös tässä elämässä, kunnes ymmärrämme alkaa päästää niistä irti.

Monesti valotyöntekijät kokevat, etteivät ole samanlaisia kuin bioperheensä. He voivat olla perheensä ainoita, joka on herännyt näkemään tämän energian laadun ja voiman ja ymmärryksen siihen miten se vaikuttaa yms. Tämä, että muutenkin tuntee täällä maailmankaikkeudessa välillä itsensä yksinäiseksi, niin että koemme myös helposti myös sen, että olemme yksinäisiä perheessämme.

Kaiken takana on kuitenkin juurikin se, että meidän tulee löytää itsessämme se voima ja vahvuus olla se mitä olemme ilman, että meihin vaikuttaa kukaan mitenkään.

Itselle on käynyt niin mm. että minun on ollut ollut hyvin vaikea olla syntymäperheeni kanssa tekemisissä, koska en kestä sitä energioiden eroa kauaa ja heidän tuomitsevuutta. Mummoani on pidetty luulosairaana, koska hän näki asioita ja minä lapsena näin hänen lävitseen ja puhunkin hänestä enkelimummona. Tämä perhe minkä olen itse saanut luoda ympärilleni, on lapseni ja läheiset muut ihmiset. Vaikka lapseni ovat vasta matkalla kovasti itsessään, niin heidän valonsa kantaa minua ja minä heidän valoaan. Pienikin hetki yhdessä, niin olemme paljon korkeampi värähteisiä kuin ihmisten kanssa, jotka eivät ole vastuuta omasta kasvustaan ottaneet. Kyse ei ole näin mustavalkoisesta ajattelusta, vaan kyse on juurikin siitä mitä kukin on polulleen valinnut.

Koska siis olemme energiaa, niin kaikki mitä kentässämme liikkuu, vaikuttaa meihin. Oli kyse mistä tahansa, kodista, perheestä, ihmisistä, eläimistä -kaikista. Me jaamme energiaa koko ajan kollektiivin kanssa ja lähellä olevien asioiden ja ihmisten kanssa. Siksi onkin erityisen tärkeää havannoida, että millaiset energiat on kodissamme, työpaikassamme yms. Miten voimme vaikuttaa siihen, että energiat ovat puhtaat ja korkeat ja voimme hyvin näissä energioissa.

Hyvin helposti herkkä aistinen ihminen uupuu jatkuvaan energia myllerrykseen ympärillään ja käy niin, että hän erakoituu. Jos hän löytää tasapainon itsessään, niin hän pian alkaa tehdä asioita mitkä ovat hänelle iloksi, eikä mikään ympärillä oleva enää vaikuta häneen niin voimakkaasti. Sanon usein muille, että jos saan riittävästi omaa aikaa, niin olen parempi ihminen muille. Sekin, että kun meidän energiamme kohoaa, niin se triggeröi helposti muita. Usein myös ihmisiä katoaa elämästämme energian puhdistumisen myötä, mutta se ei ole tarpeellista ikuisesti, lopullisesti. Tärkeintä on muistaa, että minkäänlainen halveksunta, hyväksikäyttö, tai alistaminen ei ole hyvästä kenellekään ja silloin tulee ehdottomasti vetää rajat sellaiselle käytökselle.

HEIMOMATKA HOITO IHMISSUHTEET JA ENERGIA 2

Rentoudu näin ja palaudu sisäiseen rauhaasi

On erilaisia tapoja saada itsensä tasoittumaan ja rauhoittumaan siihen tilaan, että sisäinen keho myös muistaa kuka on. Aivomme ovat näppäriä tässä, sillä ne oppii joko sähläämään tai rauhoittumaan. Voimme kouluttaa niitä rauhoittumaan siis. Pienikin hetki päivässä täydellistä ajatusten poistoa mielestä, antaa viestin aivoille -rauhoitu, kaikki on hyvin. Pian huomaamme, että emme stressaa ollenkaan niin paljon ja jaksamme myös energian vaihteluita paremmin. Siksi on erityisen tärkeää olla hetki itselle joka päivä.

Hyviä keinoja palauttaa sisäinen rauha

-luonnossa liikkuminen

-meditaatio

-lämmin suihku tai sauna

-musiikin kuuntelu

-hengittäminen

-

Hengitä

Erinomainen artikkeli lisäämään ymmärrystä ja vinkkejä

Onko sinulla kiire? Hengitätkö pinnallisesti niin, että hartiat kohoavat sisään hengittäessä vai rauhallisesti pallealla niin, että hengitys tuntuu alempana?

Jos tunnistat itsesi nopeasta hengityksestä, et ole suinkaan ainoa. Stressatessamme emme pysty nimittäin antamaan aikaa rauhalliselle sisään- ja uloshengitykselle.

- Stressi aktivoi kehon sympaattista hermostoa, jolloin hengitys tihenee. Tiheä hengitys lisää stressioireita ja vaivoja, kuten niska- ja hartiaseudun ja rintakehän vaivoja, joogaopettaja, neurologinen fysioterapeutti ja tietokirjailija Malla Rautaparta sanoo.

Levollinen hengitys on avain

Sympaattinen ja parasympaattinen hermosto muodostavat autonomisen, eli tahdosta riippumattoman hermoston.

Sympaattinen hermosto saa ihmisen toimimaan. Hengitys kiihtyy, verenpaine ja syke nousevat ja suorituskyky paranee.

- Sympaattinen vaihde voi jäädä meillä päälle silloinkin, kun meidän ei oikeasti tarvitse reagoida nopeasti. Tällöin elimistö käy ylikierroksilla tarpeettomasti ja kuluttaa meitä, Rautaparta sanoo.

Parasympaattinen hermosto rauhoittaa kehoa ja palauttaa. Syke alenee ja hengitys rauhoittuu. Jännitys ja stressi helpottaa.

- Nimestään huolimatta autonominen hermosto ei ole täysin tahdosta riippumaton, vaan voimme vaikuttaa sen toimintaan hengityksellä. Levollinen hengitys onkin avain parasympaattisen hermoston aktivointiin, se rauhoittaa ylikierroksilla toimivan elimistömme vähitellen.

Rauhallinen hengitys on Rautaparran mukaan avain mielenrauhaan. Jos on päivän aikana hankalassa tilanteessa ja jännittynyt, tietoinen ja levollinen hengitys voi auttaa avaamaan jännitykseen reagoivat leukaperät, kämmenet ja vatsan.

Hengittämällä voit ennaltaehkäistä vaivoja

Hengitysliike on suurin kehon sisältä lähtevä liike. Se liikuttaa sisäelimiä ja parhaimmillaan koko selkärankaa, nikamia ja välilevyjä.

- Olemme hyvin tietämättömiä siitä, mitä kehon sisällä tapahtuu. Hengityksen seuraaminen auttaa suuntaamaan huomion sisäänpäin.

Mitä voimme sitten sisältämme löytää?

- Opettajani on sanonut, että hengityksen seuraaminen kehon sisällä on kuin arkeologisten kaivausten tekoa. Voimme herkistyä aistimaan sisätilaamme entistä paremmin. Voimme havaita esimerkiksi heikkoja signaaleja tuki- ja liikuntaelimistön vaivoista ja puuttua niihin ajoissa ennen kuin ne ehtivät kasvaa suuriksi, Rautaparta sanoo.

Miten hengitetään oikein?

Voit seurata hengitystä sulkemalla silmäsi ja tarkastella, missä tunnet hengityksen.

Hengityksessä on neljä vaihetta: sisäänhengitys, tauko, uloshengitys, tauko.

- Kun hengitys rauhoittuu, nuo pienet tauot alkavat kasvaa. Ne ovat rauhan hetkiä.

Älä pakota hengitystä muuttumaan. Ilmaa ei tarvitse vetää sisään, pikemminkin voit kutsua hengitystä sisäänpäin, vähän peremmälle. Anna uloshengitykselle sekunti tai pari enemmän aikaa kuin normaalissa hengityksessä.

Hyvä hengitysharjoitus: Vuorosierainhengitys

1. Istu mukavasti tuolilla tai lattialla. Jos olet oikeakätinen, nosta oikea käsi kasvojen eteen ja tuo peukalo ja nimetön sierainten ympärille. Peukalo avaa ja sulkee oikean sieraimen ja nimetön vastaavasti vasemman sieraimen.

2. Hengitä sisään molempien sierainten kautta.

3. Sulje sitten nimettömällä vasen sierain ja hengitä ulos oikean sieraimen kautta. Avaa vasen sierain ja hengitä sisään taas molempien sierainten kautta. Hengitä sitten ulos oikealta. Jatka näin parin minuutin ajan. Anna hengityksen muuttua vähitellen mahdollisimman äänettömäksi.

4. Lepuuta sitten kättä.

5. Vaihda puolta eli hengitä sisään molempien sierainten kautta. Sulje sitten peukalolla oikea sierain ja hengitä ulos vasemman sieraimen kautta. Jatka yhtä kauan kuin edellistä vaihetta.

Lähde: Malla Rautaparta: Hyvän hengityksen anatomia, miten palauttaa hengitys tietoisuuteen (Basam Books, 2019)

Seuraavassa osiossa

Sydänchakra, Rakkaushoito, Sydämenkorkeinvoima hoito, kiitollisuus

Rakkauden voima@Satuna.fi 2022Luotu WebnodellaLuo kotisivut ilmaiseksi!

Kaikessa on loppujen lopuksi valtava suunnitelma. En näe sitä oikein enää, että olisi jotain tiettyjä toimintamalleja. Mielelläni näen sen millainen sielu siellä ihmisyyden takana on. Ajatus mikä auttaa ymmärtämään miten näen maailman nyt; " Olemme henkeä kokemassa fyysisyyttä, Ei fyysisiä kokemassa henkisyyttä."

Harjoite - kirjoita oma nimesi paperin keskelle, sen jälkeen ympärille ympyrän muotoon asioita mitkä kuuluvat elämääsi -esim. työ, parisuhde, lapset, ystävät, eläimet, harrastukset tai mielenkiinnon kohteet yms. Tämän jälkeen tarkastele paperia ajatuksella, että sinä et ole yksikään niistä asioista, vaan olet itse luonut nämä asiat ympärillesi. Mitä nämä asiat kertovat sinusta sinulle? Onko joku asia sellainen, johon haluaisit muutosta, koska se ole linjassa sen kanssa kuka olet oikeasti?

Harjoite -mitä haluan elämässäni tehdä ja mitä en. Kirjoita paperille asioita mitä haluat tehdä, ilman että liität sen mihinkään työhön tms. Sitten asioita mitä et missään nimessä halua elämääsi. Tämän jälkeen jätä paperi pariksi päiväksi jonnekin syrjään ja palaa tähän paperiin myöhemmin. Sitten tarkastele sitä niin, että mitkä työt voisivat olla niitä mitä haluat tehdä.