Minuudenoppi 6, kolmassilmä

Minuudenoppi 6, kolmassilmä

6. Otsachakra - Ajna

Symboli: 96-lehtinen lootus (2 x 48 terälehteä).
Sanskriitin kielellä otsachakran nimi on Ajna, joka tarkoittaa vastaanottamista, tietämistä tai hallitsemista. Sen symboli on kaksilehtinen lootuksenkukka, jonka terälehdet reunustavat ympyrää molemmin puolin. Ympyrän keskellä on alaspäin osoittava kolmio, jonka päällä saattaa esiintyä kuun sirppi sekä 'ilmentymisen piste'.

Pääteema: Intuitio, olemassaolon ymmärtäminen, tunneäly ja mielenvoima.
Kuudes chakra sijaitsee keskellä otsaa, kolmannen silmän kohdalla ja se avautuu eteenpäin. Otsachakra kuvastaa olemassaolon tietoista aistimista, mielen voimaa, totuuden etsimistä sekä intuitiota eli energiaa ennen ajatusta. Intuitio on vastaanottamista ja tietämistä, sisäistä näkemistä ennen konkreettisia todisteita. Tunneälyyn liitetään kuvitellun voima: minkä pystyt vastaanottamaan ja kuvittelemaan, sen voit myös saavuttaa. Suuren hengen tai jumaluuden innoittamat ajatukset, korkeampi näkemys sekä ajatuksen ja energian yhdistäminen ja ymmärtäminen mielletään myös osaksi tämän energiakeskuksen harmonista toimintaa. Kolmas silmä eli sielunsilmä on portti laajentuneeseen tietoisuuteen - mielen ollessa kirkas ja selkeä, on mahdollisuus kartoittaa vähitellen oma kohtalo edessään. Pelkästään älyn tai järjen varassa eläminen tukahduttavat otsachakran tasapainoista toimintaa, kuten myös haluttomuus katsoa sisäänpäin tai omien pelkojen tutkiminen.

Fyysiset ja henkiset ominaispiirteet

Aisti: Kaikki aistit, kuudes aisti, yliaistit (ESP).
Kuudentena aistina tunnettu ESP (extra sensory perception) eli aistien ulkopuolinen havaitseminen on mahdollisuus yhteyteen vaihtoehtoisen todellisuuden kanssa, jossa suhde menneeseen, nykyisyyteen ja tulevaan on jotain aivan muuta kuin suhde aikaan ja tilaan totutussa havaintomaailmassamme.
Ruumiinosat: Kasvot, silmät, korvat, nenä, nenäontelot, pikkuaivot, keskushermosto ja kallon pohja.
Umpirauhanen: aivolisäke, (käpylisäke).
Hormoni: Kortikotropiini, tyrotropiini, lutotropiini, follitropiini, prolaktiini, kasvuhormoni, oksitosiini, vasopressiini.
Sisäeritysjärjestelmää valvova aivolisäke eli hypofyysi on väliaivojen pohjaan liittyvä herneenkokoinen umpirauhanen, joka on tärkein hormoneja suoraan verenkiertoon erittävistä rauhasista. Aivolisäke tuottaa myös useita eri hormoneja, jotka vaikuttavat toisten hormoneja tuottavien umpieritysrauhasten toimintaan. Aivolisäkkeen hormonit muun muassa lisäävät ja vähentävät kilpirauhasen hormonitoimintaa, säätelevät kortisonin eritystä lisämunuaisissa ja ohjailevat sukurauhasten toimintoja. Esimerkiksi vasopressiini on antidiureettinen (ADH) aivolisäkkeen takaosasta vereen erittyvä hormoni, jonka vaikutuksesta virtsan vesimäärä vähenee ja virtsa väkevöityy. Vasopressiini vaikuttaa siten munuaisiin estäen kehon liiallista veden menetystä säädellen elimistön nestetasapainoa. Prolaktiini taasen edistää imetyksen aikana maidon proteiinien synteesiä. Prolaktiini erittyy sysäyksittäin noudattaen unen ja valveen rytmiä, pitoisuus on suurimmillaan heti nukahtamisen jälkeen.

Pyhä toimitus: pappisvihkimys.
Kirkollisessa mielessä pappeuden sakramentti on välttämätön muiden sakramenttien hoidon kannalta, vihkimys antaa papille kaikki oikeudet, voimat ja valtuudet, jotka virkaan kuuluvat.
Kehitysikä: Elinvuodet 36-42 ja 85-91.
Sieluntoive: Nähdä sielun silmin, ajatusten toteutuminen, tuntea sisäinen ja kosminen tieto osana itseään.
Elämänläksy: Emotionaalisen älyn ja sisäisen aistin kehittyminen, henkinen voima.

Muut chakraan liitettävät asiat

Väri: indigonsininen.
Tumma musteensininen eli indigonsininen on ajattelemisen ja vaiston väri - se kuvaa henkilöä, joka näkee itsestään selvien asioiden taakse ja piilotettuihin syvyyksiin. Indigonsininen on henkistä kunnianhimoa ja tuttuuden tunnetta uskonnon ja tieteen suhteen, tässä värissä kohtaavat tietoisuus ja alitajunta. Mielenkiintoinen yksityiskohta indigonsinisessä muihin väreihin verrattuna on se, että syvästä indigon väristä ei ole olemassa muita sävyjä, kuten useimmista muista väreistä.
Elementti: valo, (pimeys), telepaattinen energia.
Tämän chakran ei-fyysistä olomuotoa korostaa entisestään chakraan liitettävä elementti: valo. Koska valoa ei ole olemassa ilman pimeyttä, yhdistyvät nämä kaksi kuudennessa energiakeskuksessa tasapainoisena parina tuoden järjestyksen kaaokseen. Esoteerisessa mielessä intuitio on kuin valoa, joka aivot tavoittaessaan luo sisäisiä mielikuvia ja 'heurekahetkiä'. Telepaattinen energia taasen on ajatusenergiaa, joka edeltää muotoa. Sillä tarkoitetaan kykyä aistia toisten ihmisten tai eläinten ajatuksia ilman tunnettuja aisteja.
Laatu: näkemys.
Teonsana: minä näen/tiedän.
Astrologia: Jousimies, kalat, vesimies.
Hallitseva planeetta: Jupiter, Neptunus, Uranus.
Aurinkokuntamme suurin planeetta, Jupiter, kuuluu jättiläisplaneettojen ryhmään ja se on viides planeetta auringosta. Jupiterilla on ympärillään Saturnuksen renkaita heikosti muistuttavia renkaita sekä ainakin 61 kuuta. Astrologiassa Jupiter hallitsee jousimiehen ja kalojen tähtikuvioita. Jupiteriin liitettäviä ominaisuuksia ovat korkeammat mielen toiminnot, henkisyys, laajakatseisuus, seremoniat ja rituaalit. Kiinnostus filosofiaan ja henkiseen kasvuun heijastavat tämän planeetan hallitsemien ihmisten koko elämän mittaista opintotaivalta.
Arkkityypit: Meedio - luottaa sisäiseen näköönsä ja elää sen mukaan. Rationalisti - ei luota omiin vaistoihinsa, tunteisiinsa tai sisäiseen viisauteen.
Jumalolennot: Horus, Uraeus, Osumare, Shakti, Shiva, Tara, Hermes, Merkurius, yksisarvinen.
Usein valkoisena kuvattu yksisarvinen (lat. unicornus) on eurooppalaisessa mytologiassa tärkeä tarueläin, jolla on peuran takaosa, leijonan häntä sekä hevosen pää ja yläruumis. Nimensä se on saanut ainokaisesta, ruuvinmuotoisesta sarvestaan, joka kykeni puhdistamaan vettä pelkällä kosketuksellaan. Yksisarvinen rakasti puhtautta ja viattomuutta. Alkemiassa yksisarvinen symboloi alkuaine mercuriusta (elohopea), joka yhdessä sulphurin (rikki) kanssa muodostaa korkeamman asteen ykseyden.

Chakran vahvistaminen

Aura-Soma: Tasapainopullot B000 ja B096, kuninkaansininen pomanderi, El Morya kvintesenssi.
Kivet: Atsuriitti, fluoriitti, indigonsininen safiiri, lapis lazuli, musta helmi tai opaali, sodaliitti.
Tuoksut ja yrtit: Frankinsensi, hyasintti, jasmiini, minttu, orvokki, pelargonia, santelipuu.
Pelargonia eli geranium on tuoksuna lempeän tasapainottava, se rauhoittaa äärimmäisiä mielenvaihteluita luoden tyyneyttä ja levollisuutta. Pelargonia säätelee eri elinten ja umpirauhasten hormonituotantoa, se edistää lymfakiertoa sekä poistaa nestettä ja turvotusta kehosta. Eteerisenä öljynä pelargonia on hermostoa rauhoittava, paineita säätelevä, kaikkia fyysisiä ja psyykkisiä ääritiloja tasapainottava öljy.
Ravinto: Mustat pavut, mungo- ja adukipavut, punajuuri, karhunvatukka, kuivatut luumut.
Vokaali: i.
Mantra: ksham.
Sävel: A.
Musiikki: Kabuki, rauhoittava ja syvä new age musiikki, kosmiset soinnut sekä Bachin sävellykset.
Luonto: Öinen tai talvinen tähtitaivas, lampien syvä sini, Lapin luonto.

Rituaali: Intuitio - "Vain tätä hetkeä varten vapautan ajatukseni antaen niiden vaeltaa minne ne haluavat. En ole kiintynyt näihin aaveisiin. Minua liikuttaa suurempi vaikutus, oman vaistoni voima. Olen valmiina vastaanottamaan näitä viestejä, ajatusten voimakkaita pohjavirtoja. Otan tietoa näistä vaikutusvaltaisen syvistä vesistä, kiitollisena niiden ohjaavasta kädestä. Nämä lahjat alitajunnalleni ovat perusta oikealle toiminnalle elämässäni.

Lähde; https://energiakeskus.com/energiasivut/chakrat/otsachakra/

INTENTIO, VASTUU ENERGIOISSAHENKIMAAILMARakkauden voima@Satuna.fi 2022Luotu WebnodellaLuo kotisivut ilmaiseksi!