Minuudenoppi 7 Kruunuchakra

Minuudenoppi 7 Kruunuchakra

Kirjoita tekstisi tähän...

7. Kruunuchakra - Sahasrara

Symboli: 1000-terälehtinen lootuksen kukka.
Kruunuchakran sanskriitinkielinen nimi Sahasrara tarkoittaa 'tuhatlehtinen' ja sen symboli koostuu ulkoisesta 960-terälehtisestä valokehästä, joka kuvastaa ikuisuutta. Tämän kehän sisustassa on toinen lootuskukinto, joka säteilee kultaan vivahtaa valkoista valoa.

Pääteema: Henkisyys, auttaminen ja palveleminen, vapautuminen ja puhdas tietoisuus.
Myös päälakikeskuksena tunnettu kruunuchakra sijaitsee ihmisen päälaella ylöspäin avautuneena, se on henkinen yhteytemme maailmankaikkeuden energiakenttään ja kaiken tiedon alkulähteeseen. Sen kautta koemme täydellisen tyhjyyden, vapautuksen mielen ja materian rajoituksista, vastaanotamme kosmista energiaa ja uskomme elämään sen puhtaimmassa muodossaan. Kruunuchakra avaa tietoisuutemme kauneuden uusille tasoille, rakkauden läsnäolon ohjaavaan valoon. Tämä chakra on tiemme ykseyteen kaiken elämän kanssa, sen kautta tulemme ymmärtämään, että olemme jumalallisia olentoja rakastavassa universumissa. Seitsemäs energiakeskus on yleensä enemmän tai vähemmän kehittynyt, joten siinä ei esiinny varsinaisia tukkeumia, mutta sulkeutuneena se saattaa heijastaa kuoleman pelkoa, kielteisiä ajatuksia ja jatkuvaa huolenkantamista. Rajoittuneena se estää myös kykyämme oivaltaa tai tiedostaa mitään itseämme suurempaa voimaa.

Fyysiset ja henkiset ominaispiirteet

Aisti: oman itsen ulkopuolella.
Ruumiinosat: Isot aivot, kallon yläosa, esoteerinen anatomia.
Umpirauhanen: käpylisäke.
Hormoni: Melatoniini, serotoniini.
Tämä aivojen alaosassa, väliaivojen takapinnalla sijaitseva pieni rauhanen erittää vereen muun muassa melatoniinia, jonka ajatellaan vaikuttavan valveilla oloon ja erilaisiin elimistön jaksottaisiin toimintoihin eli biorytmeihin. Melatoniinin eritys käpylisäkkeestä yön aikana estää ilmeisesti unen katkeilua univaiheiden siirtymien aikana ja pitää unen yhte- näisenä nukkumisen ajan. Melatoniinin toimintaa ei vielä tunneta täsmällisesti. Käpylisäkkeen solujen aineenvaihdunnan tuotteena syntyy serotoniinia, jota hermosolut käyttävät kemiallisen tiedonsiirtonsa välittäjäaineena.

Pyhä toimitus: viimeinen voitelu.
Viimeinen voitelu kuvastaa Jumalan armoa, anteeksiantoa ja valmistautumista iankaikkiseen elämään. Tämä sakramentti on kuoleman mysteerio - kuolemaa ei ole, on vain elämää.
Kehitysikä: Elinvuodet 43-49 ja 92-98.
Sieluntoive: Yhdistyä ja käyttää hyväkseen äärettömyyden energioita, tuntea tuntematon, kokea elämän metafyysisyys.
Elämänläksy: Epäitsekkyys, virittäytyminen ja antautuminen jumalalliselle tietoisuudelle, täydellisyyden ymmärtäminen, suoran sisäisen näkemyksen tuoma korkein ymmärrys.

Muut chakraan liitettävät asiat

Väri: violetti, (kulta ja valkoinen).
Hienostunut violetti väri yhdistetään helposti henkilöihin, jotka työskentelevät pyyteettömän, henkisen palvelun merkeissä. Väristä huokuu myös mystiikkaa, magiaa ja salaperäisyyttä - violetti on varjojen maailman ja mietiskelyn väri, joka liiallisesti käytettynä huokuu surumielisyyttä sekä taipumusta masennukseen.
Elementti: Kosminen energia, puhdas henki.
Kosmista energiaa pidetään ikuisena ja ehtymättömänä energiana, universumivoimana.
Laatu: täyttymys.
Teonsana: Minä olen (jumalallinen), minä tiedän.
Astrologia: Kalat, kauris, vesimies.
Hallitseva planeetta: Neptunus.
Neptunus on aurinkokuntamme 8. planeetta auringosta lukien ja se on hyvin samankaltainen Uranuksen kanssa, joka on 7. planeetta auringosta lukien. Neptunuksella tunnetaan yksitoista kuuta ja sillä on renkaat ympärillään. Astrologiassa Neptunus liitetään horoskooppimerkeistä kaloihin ja tämä planeetta edustaa vahvasti ihmiskunnan kohtaloa ja tietoisuutta. Se symboloi kaikkea mystistä, mielikuvituksellista ja hienojakoista, se edustaa elämää ilman tavanomaisia rajoituksia. Täydessä ilmaisussaan Neptunus on autuas näkemys universaalista rakkaudesta ja myötätunnosta kaikkia olentoja kohtaan.
Arkkityypit: Guru - omaa taidon elää menestyksekkäästi, hyväksyen henkilökohtaiset rajoitteensa tietoisuudessa, jossa kaikki on mahdollista. Egosentrinen - itsetuhoisuus ja tiukka kontrolli omassa elämässä saa heidät arvostamaan materialismia, kunnes he huomaavat materian kadottavan merkityksensä, jolloin heiltä puuttuu sisäiset resurssit elämästä nauttimiseen.
Jumalolennot: Osiris, Olodumare, Shiva, Varuna, Parabrahma, Aditi, Hermes, Merkurius, kaikki ylijumalat.
Hindumytologiassa Aditi on Visnun äiti ja edustaa rajatonta taivasta rajalliseen maahan verrattuna. Sana aditi merkitsee 'vapaa' tai 'kahleeton' tai 'rajaton' ja alunperin Aditi olikin menneen ja tulevan jumalatar, kosmoksen seitsemän ulottuvuutta, jumalallinen valo sekä kaikkien elollisten olentojen tietoisuus.

Chakran vahvistaminen

Aura-Soma: Tasapainopullot B016 ja B020, violetti tai kirkas pomanderi, Serapis Bey tai St Germain kvintesenssi.
Kivet: Ametisti, helmi, Herkimer-timantti, lumikvartsi, seleniitti, timantti, valkoinen jade, valkoinen turmaliini, vuorikide (kirkas kvartsi).
Tuoksut ja yrtit: Frankinsensi (olibanum), laventeli, lootus, ruusupuu, valeriana (rohtovirmajuuri).
Frankinsensi on mietiskelyä ja hiljentymistä edistävä tuoksu, jonka tiedetään auttavan vapautumaan materiaalisen turhuuden houkutuksilta ja edistävän henkisiä pyrkimyksiä. Eteerisenä öljynä frankinsensi on puhdistava, elävöittävä ja lämmittävä öljy, joka rauhoittaa hermostoa ja vapauttaa arjen masennuksista sekä vahvistaa tietoisuuttamme sisäisestä valostamme.
Ravinto: Munakoiso, puna,- kukka- ja kyssäkaali, kaura, vehnä, ruis, leseet, pellavansiemen, sarviapila, soija, sipuli, valkosipuli, tummat viinirypäleet, kookospähkinä, passionhedelmä, viikunat ja taatelit, kaikki äyriäiset ja kaviaari.
Vokaali: m.
Mantra: om.
Sävel: H.
Musiikki: Meditatiivinen new age musiikki, avaruusmusiikki, hiljaisuus.
Luonto: Huippuhetket luonnossa.

Rituaali: Korkeampi voima - "Juhlistan syvää yhteyttäni kaiken tiedon lähteelle, ravittuna ja täyttyneenä sen parantavasta sekä suojelevasta valosta. Luotan hengen läsnäoloon ja huomaan sen olevan aina saatavilla etsiessäni sitä. Tekoni ovat inspiroituneet ja ohjautuvat tästä pyhästä johdatuksesta. Elämäni on heijastuma vastaanottamastani jumalallisesta huolenpidosta. Elän varauksetta, vapaana vastaanottamaan kohtaloni, kuten se ilmenee, täydessä palvelussa jumalalliselle mysteerille."

Lähde; https://energiakeskus.com/energiasivut/chakrat/kruunuchakra/

ENERGIAHOITAMINENLUOJAYHTEYS JA KASVU 1Rakkauden voima@Satuna.fi 2022Luotu WebnodellaLuo kotisivut ilmaiseksi!