Satunan tarina

Hei, olen Satu. Tämä sivusto syntyi niin, että olin toiminut yrittäjänä useita vuosia ja tein monenlaisia asioita. Olin rakentanut useita sivustoja, selkiyttääkseni kaikkea muille, mutta pian huomasin ettei se ollut minulle selkeää. Huomasin myös, että tämän kaiken kautta rajasin itseäni todella paljon ja usein tekemäni asiat "lässähtivät" siihen, että en kyennytkään uskomaan itseeni lopulta ja koin, ettei tapani ollut hyvä, koska se ei ollut samanlainen kuin muilla. 

Tuli päivä, jolloin tunsin, että en voi enää sopeutua tähän samanmoiseen kuvioon minkä olin itselleni raamitellut yrittäessäni sopeutua muiden toiveisiin ja ajatuksiin.  

Sanoinkin ääneen ystävälleni, että miksi en voisi tehdä asioita vain Satuna. Halusin luoda, antaa intuitioni ja intohimoni kukkia ja tuottaa iloa itselleni, sekä myös muille. Olin aina tsempannut muita tähän luovuuden ja innon vapauttamiseen, minäkin halusin.  Huokaisin syvään, ja sanoin, että en oikein tiedä edes mikä sen sivuston nimi voisi olla. Ystäväni sanoi, niin -mitäs jos se olis satuna :D  

Mutta miksi ihmeessä ihmisen pitää lähes tai jopa sairastua ensin, että voi tehdä muutoksia elämässään ja uskaltaa tulla itsekseen. Siitä lähti ymmärrys, että kaikella luovuudella, ja pohjattomalla ideoiden määrällä oli syynsä. 

Muistan kun kyselin aikoinaan yrittäjyydestä sairasloman hiipuessa loppuun ja sain työvoimatoimistosta vastauksen, että ei minun kannata vielä, kun mulla on niin paljon työttömyyspäiviä käyttämättä. Olin ällistynyt vastauksesta. Olin ollut vuoden sairaslomalla ja tiesin, että en saisi olla lähihoitajana työtön, sillä tarve oli hoitajille niin suuri. Tämä ajoi minua yrittäjyyteen, en nähnyt muuta vaihtoehtoa, sillä en halunnut enää sairastua. Hakeuduin siis yritysohjaukseen ja marssin heidän luokseen ison paperin kanssa, johon olin piirrellyt palleroita ja kuvioita, joka oli mun yritysidea :D  Siinä sitten olin myös elämässäni käytyjen koulutusten ja työhistorian kanssa, ja yritysneuvonnan toimihenkilö katsoi minua pitkään, ja sanoi; "Että nyt on ainakin valikoimaa, että kai näistä nyt joku työ löytyy". Sanoin, että tekisin näistä hieronnoista yrityksen. Hän toi esille, että hierojia on kyllä paljon ja että jos haluaisin startin, niin minun olisi hyvä miettiä, että olisiko jotain muuta mitä voisin tehdä. Hieronta yrityksellä se ei olisi mahdollista saada. 

No menin kotiin ja yöllä tuli idea, että voisin tehdä kotipalvelua kyläkunnilla. Palasin ison paperini kanssa innoissani, jossa oli yrityssuunnitelmani. Hän oli hyvin vakuuttuneen oloinen, että tällä saisin startin ja kaikki vaikutti hänestä hyvältä. -En ole päivääkään tehnyt kotipalvelun töitä, koska mulla oli niin paljon hieronta-asiakkaita. En silti laske pois sitä mahdollisuutta, että tekisin kotipalveluakin joskus. -koskaan ei tiedä, sen olen oppinut itsestäni.

Monintavoin olen jotenkin vain saanut aina kaikki sujumaan helposti Se kaikki tuli ja polte, innostuksen palo on auttanut minua elämään. Aina, kun olen jäänyt mielentasolla jauhamaan liikaa, antanut pelkojen tai vanhojen uskomusten rajoittaa -en ole päässyt eteenpäin.

Tämä kaikki on luonut mulle  mahdollisuuden olla rinnallakulkija eritavoin, auttaen avautumaan omalle itselleen ja sen kautta elämänvoimalle sekä oman näköiselle elämälle ja uusille mahdollisuuksille. Näen ihmisissä ja heidän unelmissaan mahdollisuudet ja autan heitä näkemään ne myös itse. Siksi kirjoitan hyvin maalaisen rohkeasti kaikesta, aitona minuna. Jakaminen on parasta vertaistukea.


Olen siis koulutukseltani mm. lähihoitaja, joka on sisäilmasairastunut työpaikallaan..  Olen aina halunnut tuoda ihmisille apuja, se on vain muuntaunut ajanmyötä. Olen työskennellyt myyjänä, koulunkäyntiavustajana, kirjapainossa, lasten-, nuorten- ja ikäihmisten parissa, hierojana (jäsenkorjaus hermorahieronta, turvehoidot, yrttihoitaminen, hunajahieronta, intialainenpäähieronta, thai-jooga, liukukuppaus, rentoushoidot).

 Kemikaaliyliherkkyyden kautta avautui luonto uudella tavalla, vaikka se olikin jo tuttua lapsuudesta lähtien, kun mummo opetti minulle yrteistä. Kierrätys, yrttien ja luonnon apujen hyödyntäminen ovat hyvin lähellä sydäntäni, ja jaan mielelläni kaikkea myös muillle. 

Olen koko ikäni tehnyt käsitöitä ja maalannut. Ohjaan rumpujen synnyttelyä, maalausta, sekä maalaan tilauksesta energia- ja sielunmuotokuvia. 

Teen energiahoitoja lähellä ja etänä  sekä koulutan Lempeä kosketus hierojia ja hoitajia.  Autan ihmisiä löytämään omaan polkuun apuja, konsultaatioiden ja energiahoitojen myötä. 


Olen kahden biologisen lapsenlapsen mummo ja 4 lainalapsenlapsen mummo. Sekä minulla on 4 biologista lasta, jotka ovat kaikki aikuisia jo. Olen aina rakastanut lapsia ja uuden ajan äidit, perheet ja lapset, ovat minulla suuresti sydämellä. Haluaisin tuoda äideille tukea, että he muistaisivat itsensä, ymmärrystä lasten avoimiin olemuksiin ja että saisin tuoda sen kaiken kauneuden näkyville, mitä äitiys sisältää ja nämä upeat lapset.

Koirat hoitaa  minua ja minä heitä, ja jokunen kanakin löytyy pihasta. 

Ihanaa kun jaat kanssani tämän kaiken ja saan tavata sinut sinuna.


Voin olla kaikkea sitä mitä tahdon. Ja kaikkein eniten tahdon olla minä, joka tahtoo elää todeksi kaikkea mikä sydämeni kautta syntyy. Kyse on elämästä. Jokaisen hetken olen ansainnut nauttia iloita ja rakastaa.


Satuna on alati muuttuva sivusto, joten näet täältä aina mitä uutta onkaan käsissäni  ja sydämessäni syntynytkään, sydämen ohjauksessa. Haluan kannustaa sinuakin olemaan itsesi ja tuomaan kaikkea ihanaa itsesi kautta. Itsensä hyväksymällä ja näkemällä omat lahjansa ja osaamisensa, voit vapauttaa kaiken sen mahdollisuuden elää elämääsi laajentuen, eikä rajoittaen. 

Elämä on jatkuvaa muutosta, älä ole elämäsi unelmiesi este, vaan taikuri, -anna itsellesi lupa innostua ja uupumus on poissa